Taxatie erfpachtgrond door onafhankelijke taxateur

In het kader van de verkoop van grond aan erfpachters op de Waddeneilanden is weer een stap gezet. Taxatie van de erfpachtgrond door de taxateurs van de overheid, verbonden aan de RVOB, is niet de bedoeling. Dat blijkt uit de motie Snijder waarin op 4 juli 2012 aan de regering wordt verzocht: “bij de verkoop van de erfpachtgronden op de Waddeneilanden onafhankelijke, niet aan de overheid gelieerde taxateurs in te schakelen”.  Deze motie is het gevolg van de eenzijdige taxatie-instructie die Staatsbosbeheer aan de RVOB had gegeven. De erfpachters maakten daar bezwaar tegen aangezien dit tot veel te hoge waardering van de grond zou leiden.

Eerder heeft staatssecretaris Bleeker al aangeven dat de erfpachters bij verkoop van de grond altijd recht hebben op een drie partijen taxatie https://erfpachtvragen.wordpress.com/2012/05/22/koper-erfpachtgrond-heeft-recht-op-taxatie-met-2e-of-3e-taxateur/.

De bedoeling is natuurlijk een objectieve prijsbepaling. Erfpachter die bijvoorbeeld van een gemeente of hoogheemraadschap grond in erfpacht hebben zouden hier ook op aan kunnen dringen, indien een objectieve taxatiemethiode niet reeds is opgenomen in hun erfpachtcontract.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s