Krijgt erfpacht een nieuwe kans?

In een brief van 23 mei 2011 geeft minister Donner zijn visie op erfpacht. De brief is gericht aan de voorzitter van de Tweede Kamer. Er wordt onderscheid gemaakt tussen stedelijke erfpacht en groene erfpacht. Bij groene erfpacht gaat het om contracten voor woningen en ader functies in natuurgebieden. Bijvoorbeeld Staatsbosbeheer maakt gebruikt van groene erfpacht. De huidige problemen rond canonverhoging wordt toegeschreven aan het feit dat verouderde contracten niet, althans niet tijdig, zijn geïndexeerd. Dat leidt tot extreme verhoging van de canon. Indien inzet van deskundigen bij een geschil omtrent de verhoging geen oplossing biedt, dan kan de burgerlijke rechter geraadpleegd worden, aldus de minister.

De minister ziet ook nieuwe kansen voor de woningmarkt. Als voorbeeld wordt de Koopgarantconstructie genoemd voor corporatiewoningen. Bij deze constructie worden betaalbare woningen aangeboden met een particulier erfpachtcontract, het gebruik van erfpacht en maatschappelijke bestemming, alsmede het gebruik van erfpacht bij onrendabele woningbouw wordt door de minister onder de aandacht gebracht. De brief is te lezen op de website www.rijksoverheid.nl.

Link:http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2011/05/24/kamerbrief-met-daarin-voor-en-nadelen-van-erfpacht.html

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s